
Jordbær hører sommeren til, og du kan også bruge andre bær i denne tærte. 
 
Dej: 
150 g blødt smør 
1 dl sukker 
3 dl hvedemel 
1 tsk bagepulver 
Fyld: 
1 æg 
2 dl cremefraiche 
½ dl sukker 
2 tsk vaniljesukker 
1 liter jordbær 
evt. nogle blåbær 
 
Dej: 
Bland smør, sukker, hvedemel og bagepulver til en dej i en foodprocessor eller ælt godt med hænderne. 
Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter), tryk dejen ud i formen og stil den i køleskabet. 
Sæt ovnen på 200°C. 
Fyld:
Pisk æg, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen. 
Skyl og rens jordbærrene, skær dem i mindre stykker og rør dem med i fyldet. 
Hæld fyldet i tærteformen og bag tærten nederst i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter. 
Lad den afkøle, før den tages med på picnic.