Logo

Grovboller i forme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse lækre grove boller, der bages i små alu forme. Bollerne er lette og hurtig at lave og smager dejligt. Spis dem for eksempel lune en søndag eftermiddag til kaffen.

 

50 g smør
4 dl mælk
100 g fromage frais 0.3%
1 ½ spsk blå birkes
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g rugmel
400 g hvedemel
Pensling: Sammenpisket æg
 
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt fromage frais.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller.
Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl).
Stil bollerne på bageplade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.

Pensl med æg og drys med blå birkes.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225ºC

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her