Logo

Sprøde ostekiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprøde ostekiks

 

Disse nemme ostekiks er dejligt sprøde og smager skønt som appetizer til et glas kold rose, hvidvin eller tør sherry eller til en kop eftermiddagste.

ca. 80 stk. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 3 8 min.

 

#

100 g parmesanost

150 g hvedemel

50 g grahamsmel

¼ tsk bagepulver

1 knsp salt

125 g koldt smør

1 æg

1 tsk paprika

*

RIV parmesanosten fint, og bland den med hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt.

Skær smørret i små stykker, og smuldr det i mel blandingen.

Tilsæt ægget, og ælt dejen hurtigt sammen.

 

KLAP dejen lidt fladt ud, pak den ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet i 30 min.

Del dejen i tre dele.

Rul hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir til en ca. 2 mm tyk firkant.

 

SKÆR dejen pænt lige i kanten (gem det overskydende dej, bland det sammen til sidst, og rul det ud igen).

 

PRIK dejen med en gaffel.

Skær den i aflange stykker, ca. 8 cm lange og 3 cm brede uden at skære igennem bagepapiret.

 

TRÆK bagepapiret med dejen på over på en bageplade, og drys kiksene med lidt paprika.

 

BAG ostekiksene ved 200 °C i ca. 8 min., til de er lysebrune.

Lad kiksene køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.

 

TIPS: Du kan også bage 3 plader på én gang ved 180 °C varmluft.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her