4 hele urensede sildemakreller 
Eksotiskfyld: 
forårløg 
rød peberfrugt 
limeskal 
hvidløg 
ingefær 
rød chilifrugt 
koriander 
evt. kokosmælk 
Nicoisefyld: 
sorte oliven 
skalotteløg 
hvidløg 
persille 
estragon 
evt. ansjos 
Grøntfyld: 
løg 
champignon 
persille 
estragon 
brøndkarse 
kapers 
evt. sennep eller citronsaft 
Beregn ca. 3-4 spsk fyld pr. makrel. Forholdet mellem ingredienserne er en temperamentssag. 
Åbn makrellerne fra ryggen med en lille skarp kniv og tag ben og indmad ud (bugen bevares uåbnet). Tør dem indvendig med lidt køkkenrulle og gnid lidt salt og peber ind i fiskekødet. Kom lidt god olivenolie på lidt køkkenrulle og gnid skindet med olien – så drypper olien ikke ned i kullene, og fisken sidder ikke fast i risten efter grillningen. Fordel fyldet i fiskene og luk dem med kødnåle eller læg dem i en sandwichrist. Grilltiden er kort, brug evt. en kødnål, – den skal føles pænt lun, men ikke brændende, når den stikkes i kødet, hvor fisken er tykkest. 
Server med et godt hjemmebagt brød, evt. med soltørret tomat og en god salat.