Logo

Grillet makrel med krydret dild-, kapers- og tomatdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillet makrel med krydret dild-, kapers- og tomatdressing

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 40 minutter. Stegetid: 12 minutter

 

4 rensede makreller

1 bundt frisk dild

1 citron

Dilddressing:

1 citron

2 spsk olivenolie

1 lille løg, hakket

1 fed hvidløg, knust

200 g hakkede tomater fra dåse

1 tsk sukker

4 spsk rødvinseddike

1 1/4 dl ekstra jomfruolivenolie

2 spsk hakket frisk purløg

2 spsk kapers, afdryppede

salt og friskkværnet sort peber

 

A. Vask makrellerne under rindende, koldt vand og skær finner­ne af.

Skær tre eller fire snit i kødet på begge sider af hver fisk.

Læg en lille dildkvist i hvert snit og stil fiskene til side.

Hak resten af dilden og sæt den til side.

 

B. Dilddressing: Varm olivenolien i en lille kasserolle og lad løg og hvidløg stege i 2-3 min., til de er bløde.

Hæld de hakkede toma­ter i og lad dem simre i 10-15 min.

Hæld imens 2 spsk eddike og sukkeret i en lille ren kasserolle, lad det koge voldsomt, til det er reduceret til omkring 2 teskefulde.

Rør eddiken i tomatblan­dingen.

 

C. Passer blandingen gennem en sigte ned i en ren kasserolle og lad den koge 1-2 min., til den er blevet lidt tykkere. Lad blan­dingen køle af.

 

D. Hæld resten af eddiken i en skål sammen med olivenolien, det hakkede dild, purløg, salt og peber. Pisk det godt sammen.

Rør tomatblandingen og kapersene i kryddereddiken.

 

E. Pensl makrellerne med lidt olie, læg dem på stegeristen og grill dem direkte over middel varme i 10-12 min., til de er gen­nemstegte.

Serveres varme med kold dressing til.

 

Tips: Du skal ikke undre dig over at dressingen måske skiller, når du øser den over tallerkenen, for det er sådan den traditionelt serveres.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - Trykkoger - trykkogning af fiskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Laks og grønsager i bouillonChop suey (kinesisk: 杂碎, pinyin: zasuier; blandede bidder) en amerikansk opfundet...
• Bison lever med Creme de Cassis / blåbærsauceLever er noget folk enten elsker eller hader. Her er en alternativ opskift til typisk...
• - 1. påskedag Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påsken betyder en lang række fridage,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os