Logo

Ful medames

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ful medames er en ældgammel, ægyptisk bønnesalat. Den er så populær, at man næsten kan kalde den Ægyptens nationalret. Der skal helst bruges brune, ægyptiske bønner, men de er svære at skaffe, og man kan i stedet anvende almindelige brune bønner.

100 gr. ægyptiske eller alm. brune bønner
6 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
1 bdt persille
evt. 2 blødkogte æg

Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand natten over.
De koges møre i nyt vand 1-1 ½ time og afdryppes.
Der røres en dressing af olie, citronsaft, presset hvidløg samt salt og peber.
Dressingen hældes over de varme bønner, og de sættes til afkøling.
Ved serveringen drysses salaten med hakket persille.
Det er almindeligt i Ægypten også at spise både af blødkogte æg til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her