 
 
Italiensk pesto mixet med ristet grøn peberfrugt, passer
fint sammen med kartofler i denne originale og fyldige salat • Kartofler er en
god kulhydrat- og C-vitaminkilde • Pinjekerner tilsætter fibre. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner 
 
# Råvarer til Kartoffelsalat med pesto
500 g nye kartofler 
1 rødløg 
PESTO: 
1 grøn peberfrugt 
2 fed hvidløg 
5 dl friske basilikumblade 
2 spsk ristede pinjekerner 
4 tsk olie 
4 tsk estragoneddike 
2 spsk reven parmesanost 
GARNERING: 
salatblade til garnering 
 
* Fremgangsmåde
1 Skrub kartoflerne, læg dem i en gryde og hæld vand på så
de er dækkede. 
Læg låg på og bring i kog. 
Skru ned og lad kartoflerne koge til de er møre, ca. 15 min.
 
2 Halver peberfrugten og fjern kernerne. 
Læg peberfrugterne under ovnens grill. 
Sæt grillen på høj varme og grill til skindet bobler, ca. 5
min. 
Læg peberfrugterne i en plastpose og træk derefter skallen
af. 
 
3 Pil hvidløgene. 
Monter foodprocessoren med kniven og læg hvidløg,
peberfrugt, basilikum, pinjekerner, olie og eddike i. 
Kør til det er fin delt og jævnt. 
 
4 Skær kartoflerne i halve eller både. 
Halver rødløget og skær det i skiver. 
Bland kartofler, pesto og løg i en skål og sørg for at
kartoflerne bliver helt dækkede af pesto.
Beklæd en serveringsskål med salatblade. 
Læg kartoffelsalat- en i og drys med parmesanost. 
Lad salaten trække en tid inden servering, så smagen kommer
frem. 
 
Tips & råd 
 
 
Rist pinjekernerne så smagen bliver kraftigere, ved at lægge
dem på en teflonpande uden fedtstof. 
 
 
Anvend foodprocessoren til at rive parmesanosten. 
Del osten i tern. Anvend knivbladet og kør til osten er
findelt. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 110 = kJ 462 
Kulhydrat 20 g Protein 3 g Fedt 2 g (16%) Fibre 3 g