
500 g små blæksprutter eller blæksprutteringe 
 
Tomat- og chilidip: 
4 fed hvidløg 
1 rød chili 
2 spsk olie 
½-1 dåse tomater 
1 dl ketchup 
1 spsk sukker 
1 spsk eddike eller citronsaft 
salt og peber 
4 spsk hvedemel 
1 liter fritureolie 
salt 
1 citron i både 
 
Kog blæksprutterne 10 minutter i letsaltet vand. 
Dette udelades, hvis man bruger blæksprutteringe. 
Læg dem på køkkenrulle. 
Hak hvidløgene groft. 
Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint. 
Varm olien op i en gryde, og steg hvidløg og chili. 
Kom tomater, ketchup, sukker og eddike i gryden, og kog det godt sammen. 
Smag til med salt og peber 
Vend blæksprutterne i hvedemel. 
Varm olien op i en gryde. 
Steg blæksprutterne i små portioner, og læg dem på køkkenrulle. 
Drys med salt. 
Server blæksprutterne med tomat- og chilidip og citronbåde. 
Spis blæksprutterne varme og sprøde. 
 
Tomat- og chilidippen kan også bruges som dip til nachos eller chips.