Logo

Grillstegt Mozzarella med tomat, rucola og romainesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 store blade romainesalat
300 g Mozzarella
50 g finthakket lufttørret skinke eller ristet bacon
6 spsk tomateddike
3 spsk olivenolie
4 håndfulde rucolasalat
50 g Grana eller Parmesan, høvlet fint
salt og peber

Bring 2 liter vand i kog med 2 spsk salt.

Blanchér romainesalatbladene ca. 30 sekunder til den grøn farve træder frem. Kom direkte i koldt gerne isvand.

Tag blade ne op og dup dem tørre.

Tag de fire smukkeste blade og skær det meste af den grove ribbe i midten bort med et trekantet snit fra bunden af.
Fordel Mozzarellaost og skinke eller bacon på midten af de fire smukkeste romainesalatblade.

Krydr med salt og peber.

Fold salatbladene omkring fyldet. Pensl med olivenolie.

Pisk olivenolie og tomateddike sammen, smag til med salt og peber og fordel lidt af vinaigretten på fire tallerkener.

Skær tomaten i kvarte, skær indmaden bort (smid det i gryden næste gang du igen koger fx. en høne) og skær tomatkødet i små tern.

Vend tomat og resten af tomatvinaigretten i salaten.

Fordel på tallerkenerne. Høvl den faste ost over.

Drej for en sikkerheds skyld peberkværnen rundt et par gange.

Grill Mozzarella-romaine-pakkerne i ovnen eller på komfuret (en lidt voldsommere proces der fordrer at grillpanden ikke er brølende varm), til salaten har gyldne brændemærker og pakkerne er bløde og giver efter for en fingers tryk. Anret på tallerken og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her