
 
Danmarks officielle
nationalret - her med løg i saucen. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca.
15 min. 
 
#
400 g svinebryst i
ca. ½ cm tykke skiver 
fint salt og
friskkværnet hvid peber 
 
Sauce: 
1 løg 
15 g smør 
1½ spsk hvedemel 
3 dl mælk 
3 spsk hakket
persille 
1 tsk citronsaft 
 
Tilbehør: kogte
kartofler 
*
 
Dup kødskiverne med
køkkenrulle. 
Varm en pande op, og
brun kødet 1 min. på hver side. 
Skru ned til middel
varme, og steg flæsket gyldent og sprødt. 
Drys med salt og
peber. 
 
Lav saucen: Pil
løget og hak det fint. 
Smelt smørret i en
gryde, og steg løgene klare. 
Rør melet i, og lad
det opsuge smørret. 
Tilsæt gradvist mælk
under omrøring, og lad saucen koge i ca. 5 min. 
Tilsæt hakket
persille, og smag til med salt, peber og citronsaft. 
 
Server stegt flæsk
med kogte kartofler og sauce.