
 
Kartoffelsalaten kan
spises alene, men er også alle tiders tilbehør til matjesfileter, marinerede
sild, stegt svinekød, fjerkræ eller fisk. 
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 15 min. 
 
#
1 kg nye kartofler 
150 g rygeost 
2 dl syrnet fløde 9%
salt og peber 
1-2 tsk citronsaft 
500 g ærte i bælg 
1 bundt forårsløg 
1 bundt radiser 
200 g rejer 
50-75 g ærteskud 
*
Skrub eller skrab
kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min. 
Lad dem køle af, og
skær dem i skiver. 
 
Pisk rygeost og
syrnet fløde sammen i en stor skål. 
Vend kartoflerne i
dressingen, og smag til med salt, peber og citronsaft. 
Anret kartoffel
salaten på et fad. 
Bælg ærterne. 
Rens og snit
forårsløgene fint. 
Rens radiserne, og
skær dem i tynde skiver. 
Lad rejerne dryppe
godt af. 
 
Drys ærter, forårsløg.
rejer, radiser og ærteskud over kartoffelsalaten, og server. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin