Foie et rognons d'agneau rotis a la moutarde - 4 personer
600 gr lammelever
4 lammenyrer
20 gr smør
Olie
Salt og peber
Sauce:
3 spsk Dijonsennep
1 dl portvin
1 dl hvidvin
4 dl piskefløde
1 spsk sennepskorn
Garniture:
2 gulerødder
2 små courgetter
8 forårsløg
1 lille bundt purløg
20 gr smør
20 gr sukker
Nyrerne steges hele på panden i små 5 min. Leveren steges ligeledes hel på panden i 8 min i smør og olie.
Garniture:
Grøntsagerne tourneres og koges i letsaltet vand med smør.
Sauce:
Sennep ristes i en lille gryde, portvinen og hvidvinen tilsættes og koges ned til passende
konsistens med piskefløde, smages til med salt og peber, derefter sigtes den. Tilsættes sennepskorn.
Anretning:
Tallerkenen dækkes med saucen, leverne og nyrerne skæres i skiver og lægges ud som en
vifte på tallerkenen og de tournerede grønsager lægges ved og drysses med snittet purløg.
TIPS: Saucen kan også bruges til kalvenyrer og lever. Som garniture kan man også bruge de nye grønsager, små gulerø4der med top, courgetteblomst og små majrorer.
Retten kan også pyntes med friteret løg eller porrer oven på leveren.