400 gram græskarkød uden skræl og kerner
2 skrællede kartofler 
150 gram istandgjorte suppe urter (selleri persillerod og gulerod) 
1 stort løg 
3 spsk  olivenolie 
3 store fed hvidløg 
1 lille spsk  madras karry 
1 tsk  knust spidskommen 
1 tsk  knust koriander 
1 knivspids reven muskatnød 
4 dl god bouillon (fx. kogt på kylling) 
4 cm skrællet frisk ingefær i skiver 
2 dl piskefløde 
1 lime (reven skal af ½ og saften af den hele) 
salt, peber 
  
Skær græskarkød, kartofler, suppeurter og det pillede løg i småstykker. Sauter det blidt i olie i en gryde. 
Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød. 
Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let. 
Hæld bouillon, 6 dl vand og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min. 
Si væsken fra og hæld den tilbage i gryden. 
Blend grønsagerne til en glat puré med en smule af væsken. 
Hæld pureen tilbage i gryden, rør rundt og tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber. 
Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.