
 
En luftig kage som fyldes med vaniljecreme og som dækkes med
et sprødt mandellag. Perfekt at byde på, når du får mange gæster. Lille indsats
• For at skære ned på kalorierne kan du vende en hårdt pisket æggehvide i
cremen, i stedet for flødeskum.
Forberedelse 40 min. + hævning. Bagning 40 min. 16 stk. 
 
# Råvarer til Mandelkager som er fantastiske
10 dl hvedemel 
1 pakke gær (50 g) 
1 dl sukker 
¼ l mælk, 37 °C
1 spsk vaniljesukker 
2 æg 
75 g smør eller margarine 
fedtstof eller bagepapir til pladen
 
MANDELLAG: 
150 g smør eller margarine 
2½ dl sukker 
200 g mandelflager 
1 dl fløde 13% 
 
FYLD: 
2 poser cremepulver + 5 dl mælk 
2 dl piskefløde 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Hæld melet i en skål og laven fordybning i midten. 
Smuldr gæren i, drys 1 tsk sukker over og rør 5 spsk lunken
mælk i og bland med lidt mel.
Dæk til og lad hæve i 15 min. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
2 Mandellag: smelt 150 g fedtstof og bland det med 2½ dl
sukker og mandelflager. 
Lad blandingen smelte under konstant omrøring. 
Tilsæt 1 dl fløde 13% og lad det blive koldt. 
 
3 Kom resten af sukkeret, vaniljesukkeret, resten af mælken,
æggene og fedtstoffet i dejen.
Ælt dejen til den slipper skålens sider. 
Dæk til og lad hæve yderligere 45 min. 
 
4 Bland cremen efter posens anvisninger. 
 
5 Forbered pladen. Ælt dejen let og rul den ud. 
Placer dejen på pladen og lad den hæve yderligere nogle min.
Bag derefter kagen som anvist under Tips & råd. 
 
Tips & råd
 
 
Smør mandellaget ovenpå dejen og bag 30-40 min. i ovnen. 
Tag kagen ud og lad den svale af. 
Skær kagen vandret igennem i to bunde. 
 
 
Pisk fløden til skum og bland den med cremen. 
Smør cremen på den nederste bund af kagen og læg den øverste
på. 
Skær kagen i 16 tern. 
 
PR. STK: Energi: Kcal 397 = kJ 1667
Kulhydrater 70 g Protein 9 g Fedt 24 g (54%) Fibre 2 g