225 g sukker 
3 spsk vand 
2 æggehvider 
½ tsk fintrevet appelsinskal 
1 dl friskpresset citronsaft 
1 dl friskpresset appelsinsaft 
2 dl sødmælk 
 
Pynt: Appelsinbåde og citronmelisse
 
Kog sukker og vand i en gryde ved jævn varme, ca. 4 min. 
En dråbe af blandingen hældt i en kop koldt vand skal kunne formes til en kugle. 
Pisk æggehviderne næsten stive. 
Pisk det kogende sukker i æggehviderne og bliv ved med at piske til 
hviderne er stive og lidt afkølede. Bland appelsinskal, citron- og 
appelsinsaft i æggehviderne. 
Bland mælken i æggehviderne og hæld blandingen i en form (ca. 1 liter). 
Stil formen tildækket i fryseren ca. 5 timer. 
Rør i isen 3-4 gange under indfrysningen. 
Anret isen på et fad.
  
Tips: Hvis en mere syrlig is ønskes kan appelsinskal og -saft erstattes af 1 dl citronsaft. Hvis en mildere is ønskes kan citronsaft udelades og erstattes af 1 dl appelsinsaft.