Logo

Græskarsuppe 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Velsmagende græskarsuppe med resterne efter græskarmændene.

1 hokkaido græskar
2 løg
2 stk rød peber
3 fed hvidløg
1 frisk chili
1 liter vand el. grøntssagsbouillon
Olivenolie
Topping:
Cremefraiche
Daggammelt brød
Hvidløg
Olivenolie

Græskarsuppe:
Skræl græskarret, fjern kernerne fra midten og skær kødet i ca. 3cm store tern.
Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie og salt.
Bag dem i ovnen ved 200ºC til de er møre (ca 40 min. )
Vend græskarterningerne undervejs for at undgå at de brænder på, ellers vil suppen få sorte pletter.
I mens græskarret bages, hakkes løg og peberfrugt.
De sauteres dernæst med hvidløg og chili i olivenolie i en stor gryde.
Når græskarret er mørt blandes det hele i gryden og svitser videre et par minutter.
Tilsæt vand og lad suppen koge op i 5-10 min.
Dernæst blendes det hele.
Hvis suppen er for tyk tilsættes yderligere vand.
Smag til med salt og peber.
Servér med en klat cremefraiche og croutoner
Retten skal være efterårsstærk i smagen - og så får man fuld udbytte af kontrasten med den kolde, milde cremefraiche.
Topping:
Gnid det tørre brød med hvidløg.
Skær det dernæst i tern og rist på panden i olivenolie til de er sprøde og brune.
Drys med salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her