Earl Grey-teens karakteristiske smag kommer fra bergamotten, et lille træ i familie med appelsintræer. Skallen af bergamot-appelsinen indeholder en aromatisk olie, der bruges i teen og i parlumeindustrien. 
 
12 stk. cupcakes:
1,6 dl sødmælk 
2 tsk løs te eller 2 teposer Earl Grey-te 
250 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
125 g smør ved stuetemperatur 
200 g sukker 
2 æg 
2 spsk kandiseret appelsinskal, hakket i små stykker (kan udelades) 
Earl grey-chokoladetrøffel:
180 g god, mørk chokolade i små stykker 
20 g smør ved stuetemperatur 
1 ¼ dl piskefløde 
2 tsk løs te eller 2 teposer Earl Grey-te 
 
A. Giv mælk og te et opkog i en lille gryde, og tag den af varmen. 
Lad blandingen trække, til mælken ikke længere føles varm på fingerspidsen (ca. ½ time). 
Si tebladene fra eller fjern teposerne, og stil væsken til side. 
 
B. Varm ovnen op til 180°C. 
Bland mel og bagepulver, og stil det til side. 
Rør smør og sukker cremet og luftigt. 
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert af dem. 
Rør melblandingen i skiftevis med væsken. 
Vend evt. kandiseret appelsinskal i. 
 
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. 
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. 
 
Chokoladetrøffel: Kom chokolade og smør i en stor røreskål, og stil det til side. Bland piskefløde og te i en lille gryde, og bring det langsomt i kog. 
Tag gryden væk fra varmen, og lad teen trække i fløden i mindst ½ time. 
Giv fløden endnu et opkog, og si blandingen ned i chokolade-smørblandingen. Lad det stå i 2 minutter, så både chokolade og smør begynder at smelte, og pisk det så til en glat masse. 
Sæt trøffelmassen i køleskabet, til den er stiv nok (men ikke for stiv!) til at blive smurt på kagerne. 
Du kan også vente, til den er kold. og så piske med en elpisker i 5-10 minutterdet giver en lettere, mere cremet trøffelmasse.