
 
Nyd tomatsæsonen med saftige, solmodne tomater og en mild og
herlig mozzarellaost. Enkelt og godt! Klassisk Mozzarellaosten er en fed ost,
som bør spises sparsomt • Modne, røde tomater indeholder meget C-vitamin. 
Forberedelse 15 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Mozzarella og tomat:
4 tomater 
125 g mozzarellaost 
 
DRESSING: 
1 dl knuste tomater på dåse 
2 spsk balsamvineddike 
1 tsk tørret basilikum 
1 tsk tørret timian/
2 tsk dijonsennep 
¼ tsk friskkværnet sort peber 
GARNERJNG: frisk basilikum 
* 
 
Fremgangsmåde:
1 Dressingen: bland knuste tomater, vineddike, basilikum,
timian, sennep og peber godt i en skål.
 
2 Skyl og skiv tomaterne. 
Skær mozzarellaosten i tynde skiver. 
Anret tomater og mozzarellaost dekorativt på fire
tallerkener. 
 
3 Kom dressingen over lige inden serveringen og garner med
friske basilikumblade. 
 
Tips & råd
 
 
Opbevar mozzarellaosten i dens væske. 
Ellers tørrer den hurtigt ud. 
Mozzarellaosten plejer at ligge i vand, bøffel- eller
komælk.
 
 
Flå tomaterne ved at lægge dem på en mikroegnet tallerken. 
Varm på høj effekt i, ca. 1 min. 
Derefter er det let at trække skallen af tomaterne. 
 
Variation: 
Server hvidløgscroutoner til salaten. Opvarm 1 spsk olie på
en teflonstegepande. 
Tilsæt 2½ dl daggammelt brød i tern. 
Steg til brødet er gyldent, ca. 10 min. 
Tilsæt I hakket hvidløgsfed og 1 spsk hakket frisk
basilikum. 
Steg yderligere 3 min. Lad dem svale lidt. 
Drys croutonerne over salaten. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 107 = kJ 449 
Kulhydrat 4 g Protein 7 g Fedt 7 g (59%) Fibre 1 g