
 
Vi har marineret stykker af laksefilet med hvidløg, appelsin
og rosmarin, men du kan sagtens bruge andre kombinationer til marinaden, fx
lime, ingefær og sojasauce - eller citron og dild. 
Arbejdstid: 15 min. Marinering: 30 min. Grilltid: 6 min. 
#
300 g laksefilet 
1 spsk olie 
1 fed hvidløg 
1 appelsin [øko] 
1 kvist frisk rosmarin 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
fx kartoffelsalat 
*
Pisk en marinade sammen af olie, knust hvidløg, fintrevet
appelsinskal, finthakket rosmarin, appelsinsaft, salt og peber. 
Skær laksen i store terninger, vend dem i marinaden, og lad dem
trække i køleskab i 30 min. 
 
Træk laksestykkerne på spid, og steg dem på en varm grill
eller under grillen i ovnen i ca 3 min på hver side. 
Server fx med en salat af kogte, kolde kartofler, tomatbåde
og rucolasalat vend med en olie/eddike dressing. 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin