1 l.  hvidtøl 
2 pk.  gær 100 g   
150 g   smør margarine eller ukrydret svinefedt 
2-3 dl   mørk sirup 
3 tsk   salt 
1 spsk   stødt ingefær 
1 tsk   nellike 
6 kogte og hakkede pomeransskaller 
5 dl   rosiner 
3 l.  rugsigtemel 
5 dl   hvedemel 
2 spsk   smør eller margarine til pensling 
Hæld en ½ l.  hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele  er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt.
Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, 
rosiner og rugsigtemel. 
Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i 
30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store  stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra 
hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde.
Bag ved 175°C i ca 45 minutter.
Afkøles på en rist under klæde.