Logo

Krydderibrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l. hvidtøl
2 pk. gær 100 g
150 g smør margarine eller ukrydret svinefedt
2-3 dl mørk sirup
3 tsk salt
1 spsk stødt ingefær
1 tsk nellike
6 kogte og hakkede pomeransskaller
5 dl rosiner
3 l. rugsigtemel
5 dl hvedemel
2 spsk smør eller margarine til pensling

Hæld en ½ l. hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt.
Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal,
rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i
30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra
hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde.
Bag ved 175°C i ca 45 minutter.
Afkøles på en rist under klæde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her