Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har deres egen opskrift, der alle anvender sveskemos som fyld. 
15 æg 
1 liter skummetmælk 
750 g hvedemel 
100 g gær 
salt 
1,5 kg svesker 
ribssaft 
sukker 
1-2 pakker rafinol eller lignende til kogning
Æggeblommer røres med salt. Lunken mælk og hvedemel røres i skiftevis. Hviderne piske stive og vendes i dejen. Hæver ca en halv time. 
Svedskerne opblødes og koges med ribssaft til mos. Sukker tilsættes 
Rafinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden. Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt. Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos. Æbleskiven vendes umiddelbart herefter. 
Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.