Logo

Kalvebov med dampede rødbeder og flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kalvebov med ben
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og peber
3 dl hvidvin
1 dl vand
1 kg nye kartofler
 
Rødbedeblanding:
¼ kg skalotteløg
½ kg rødbeder gerne med top
½ kg grønne bønner
1 spsk smør
½ citron
 
Flødesauce:
4 spsk Maizena
15 cornichoner (små saltede agurker)
1 dl piskefløde
 
Varm ovnen op til 175°C.
Brun kalveboven på en pande i smør og olie.
Kasser fedtstoffet og krydr med salt og peber.
Læg kalveboven i et ovnfast fad og tilsæt hvidvin og vand.
Luk fadet med fx. alufolie og sæt det i ovnen i ca. 2 timer til kødet er mørt.
Tag stegen op af det ovnfaste fad og lad den hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den.
Skær bovstegen ud ved først at skære kødet fra benet, skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved enten at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå.
Gem al væden (vin og stegesky) fra fadet.
Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Den dampede rødbedeblanding:
Pil skalotteløgene og skær dem midt over.
Skær toppen af rødbederne, kasser stænglerne, men gem bladene og skyl dem.
Skrub rødbederne (hvis skrællen er tyk så skræl dem i stedet for) og skær dem i  ½ cm. tykke skiver.
Nip enderne af de grønne bønner.
Svits skalotteløg i smør i en gryde.
Tilsæt rødbedeskiverne, hæld lidt vand ved, læg låg på og lad løg og rødbeder koge ca. 2 minutter.
Kom herefter de grønne bønner i.
Kog videre ca. 3 minutter til også bønnerne er møre og tilsæt til sidst bladene fra rødbedetoppene.
Efter yderligere 2 minutter hældes vandet fra, og der smages til med citronsaft, salt og peber.
 
Flødesauce:
Jævn saucen (vinen og stegeskyen) med Maizena.
Tilsæt skivede cornichoner og piskefløde.
Rør rundt og smag til med salt og peber og server retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her