Logo

Figner, ovnbagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 friske figner
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
 
4 plader butterdej (10 x 20 cm. - Købes i supermarkeder)
flormelis
½ liter vaniljeis
2 kopper brombær
1 spsk vand
3 spsk sukker
 
Fignerne halveres fra top til bund.
Fignerne lægges i en bradepande og smøres med smør, som er rørt sammen med sukker og kanel.
Fignerne bages i ovnen ved 200ºC i 5-10 minutter.
Butterdej skæres i trekanter og drysses med flormelis.
Lægges imellem 2 stykker bagepapir og bages i pres, mellem 2 bageplader i ca. 10 minutter, i ovnen, ved 180-200ºC.
Trekanterne skal være gyldenbrune.
Brombær koges til kompot, sammen med sukker og vand.
Stilles koldt. Kompotten kan eventuelt pureres og sigtes.
Butterdejs-trekanterne lægges i 3 lag, med rørt vaniljeis imellem. Brombær og figner lægges pænt rundt om.
 
Tips: Butterdejsbundene kan laves dagen før. Franske vafler kan anvendes i stedet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her