Logo

Figner, økologiske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg økologiske figner
1 dl vand
1 spsk Atamon
600 g sukker
2 ½ dl Madeira
 
Tilbehør:
4 dl figensaft
2 ½ dl piskefløde
1 cl Madeira
9 blade kvan - angelika
3 spsk vand
1 tsk kartoffelmel
15 g mandler
50 g sukker
 
Figner:
Fignerne vaskes og skrælles ca. 1 cm fra stilken og ned, og blomsten tages ud.
Læg fignerne i et glas. Bring sukker og vand i kog.
Afkøles lidt og hældes over fignerne.
Der bindes til og glasset står køligt til næste dag.
Gentag processen.
Tredie dag (sidste dag) hældes saften fra i en gryde.
Saften bringes i kog, fignerne lægges i og trækker lidt.
Derefter kommes fignerne tilbage i glasset, saften indkoges til fignerne er dækket i glasset, tilsæt lidt Atamon.
Bind glasset til og sæt det i køleskab. Lagringstid ca. 1 uge.
Figensaft:
Saften bringes i kog og kartoffelmel udrørt i lidt vand tilsættes.
Når saften begynder at perle i kanten, er saften færdig.
Mandelfløde:
Mandlerne smuttes i kogende vand og hakkes i ikke for små stykker. Fløden piskes næsten stiv, hvorefter madeiraen hældes forsigtig i og samles med piskeren. De hakkede mandler tilsættes - gem lidt til pynt.
Glaserede kvan:
Melis karameliseres og vandet hældes ved. Så snart sukkeret begynder at karamellisere, nedkoges til sirup.
Bladene blancheres i kogende vand, tørres og vendes i karamellen.
Lægges derefter på et stykke papir drysset med sukker.
Fignen anrettes på bund af figensaft på en tallerken.
Pyntes med mandelfløde, den glaserede kvan og mandler.
Resten af mandelfløden anrettes i en lille skål ved siden af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her