Logo

Figner, ovnbagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 friske figner
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
 
4 plader butterdej (10 x 20 cm. - Købes i supermarkeder)
flormelis
1/2 liter vaniljeis
2 kopper brombær
1 spsk vand
3 spsk sukker
 
Fignerne halveres fra top til bund.
Fignerne lægges i en bradepande og smøres med smør, som er rørt sammen med sukker og kanel.
Fignerne bages i ovnen ved 200ºC i 5-10 minutter.
Butterdej skæres i trekanter og drysses med flormelis.
Lægges imellem 2 stykker bagepapir og bages i pres, mellem 2 bageplader i ca. 10 minutter, i ovnen, ved 180-200ºC.
Trekanterne skal være gyldenbrune.
Brombær koges til kompot, sammen med sukker og vand.
Stilles koldt. Kompotten kan eventuelt pureres og sigtes.
Butterdejs-trekanterne lægges i 3 lag, med rørt vaniljeis imellem. Brombær og figner lægges pænt rundt om.
 
Tips: Butterdejsbundene kan laves dagen før. Franske vafler kan anvendes i stedet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is med brombær og PernodEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble bonne fammeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær-isbomberEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med brombærIs med lune eller varme bær det er bare lækkert. Brug de bær, du har ved hånden (eller i...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!