Logo

Figner med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Figner med marengslåg

 

Det søde punktum. Frugten til desserten marineres i Pernod eller Grand Marnier dagen før. Den gyldne, lækre marengs tager kun 15 min alt.

Arbejdstid: 15 min. Hviletid: et par timer eller længere. Koge/bagetid: ca. 5 min. Ikke fryseegnet.

4 personer.

 

#

500 g tørrede figner

2 dl Pernod eller Grand Marnier

1 dl vand

1 æggehvide

½ dl sukker

Drys: 4 tsk flormelis

-

 

Skær stilkenden af fignerne og skær fignerne i stykker.

Giv Pernod og vand et opkog og hæld den kogende lage over fignerne.

Lad dem trække et par timer eller natten over.

Fordel fignerne i portionsforme eller tykke glas.

 

MARENGS: Pisk æggehviden med sukker over et varmt vandbad, til det bliver tykt og sejt og fordel marengsen på toppen af fignerne.

Drys med flormelis.

Sæt portionsformene i et ovnfast fad med koldt vand under den varme grill i ovnen, til toppen bliver gylden (få minutter).

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?