Logo

Figner med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Figner med marengslåg

 

Det søde punktum. Frugten til desserten marineres i Pernod eller Grand Marnier dagen før. Den gyldne, lækre marengs tager kun 15 min alt.

Arbejdstid: 15 min. Hviletid: et par timer eller længere. Koge/bagetid: ca. 5 min. Ikke fryseegnet.

4 personer.

 

#

500 g tørrede figner

2 dl Pernod eller Grand Marnier

1 dl vand

1 æggehvide

½ dl sukker

Drys: 4 tsk flormelis

-

 

Skær stilkenden af fignerne og skær fignerne i stykker.

Giv Pernod og vand et opkog og hæld den kogende lage over fignerne.

Lad dem trække et par timer eller natten over.

Fordel fignerne i portionsforme eller tykke glas.

 

MARENGS: Pisk æggehviden med sukker over et varmt vandbad, til det bliver tykt og sejt og fordel marengsen på toppen af fignerne.

Drys med flormelis.

Sæt portionsformene i et ovnfast fad med koldt vand under den varme grill i ovnen, til toppen bliver gylden (få minutter).

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flamberede fignerHer er en festlig og nem dessert. Vi serverer de flamberede figner med flødeskum - en god...
• Brændte figner med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Flamberede fignerHer er en festlig og nem dessert. Vi serverer de flamberede figner med flødeskum - en god...
• Dampede bananer med bananlikørcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os