
 
Lækker og virkelig nem opskrift på rødspættefilet med citron
og kryddersmør. Retten tilberedes i ovnen. Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 minutter
#
500 g friske eller løsfrosne rødspættefilet'er 
salt, hvid peber 
1 bdt persille 
 
Til kryddersmør: 
50 g smør 
1 citron 
1 fed hvidløg 
*
1. Tænd for ovnen (200 °C). 
Hvis fiskefilet'erne er frosne, optøes de så meget, at de
kan skilles ad og rulles sammen. 
Drys med salt og peber. 
2. Hak persillen fint. 
3. Rør smørret blødt. 
Tilsæt 1-2 tsk citronsaft, det pillede, pressede hvidløgsfed
og halvdelen af persillen. 
4. Fordel kryddersmørret på fiske- filet'en, der rulles
sammen. 
5. Smør et ovnfast fad og læg fiskerullerne i med åbningen
nedad. 
Dryp med resten af citronsaften og dæk fadet med alufolie. 
6. Stil fadet i den varme ovn og lad fisken dampe, til den
er mør, ca. 20 min., alt efter om der er tale om frossen eller frisk fisk. 
7. Server fisken i fadet. 
Drys med resten af persillen og server kogte kartofler og en
grøn grønsag til.