
 
Småkager
hører julen til. Vi har drysset hakkede pistacienødder på vores finskbrød.
Arbejdstid:30
min. Bagetid: 25 min. ca. 50 stk. 
 
#
375
g hvedemel 
100
g sukker 
1
knsp salt 
250
g koldt smør 
 
Pynt:
25
g usaltede pistacienødder 
1
æg til pensling 
*
 
Ælt
hvedemel, sukker, salt og smør sammen til en god blød dej. 
Tril
dejen i fingertykke pølser. 
Drys
en lille smule mel på bordpladen, så dejen ikke hænger fast. 
Tryk
pølserne lidt flade, og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.
Hak
pistacienødderne mellemfint. 
 
Pensl
dejstykkerne med sammenpisket æg, og drys med pistacienødder. 
Læg
småkagerne på bageplader med bagepapir, og bag dem i 1012 min. ved 175 °C. 
Lad
kagerne køle af på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse. 
 
TIPS:
I stedet for pistacienødder kan du bruge hakkede mandler eller hasselnødder.
Vil du lave den helt klassiske, kan du drysse dem med perlesukker.
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin