Logo

Gullaschsuppe + Vafler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gullaschsuppe + Vafler

Gullaschsuppe

200 g røget bacon

6 løg

2 fed hvidløg

2 spsk smør eller margarine

½ spsk rosenpaprika

1 knsp merian

1 tsk kommen

salt

500 g reelt oksekød (gullaschtern)

2 ds flåede tomater

1 gulerod

4 kartofler

1 grillpølse

3 spsk cremefraiche

Tilbehør: surbrød, smør

*

Skær bacon - uden svær - løg og hvidløg ret fint ud og lad det snurre 5 minutter i smør eller margarine.

Drys med krydderier og salt og tilsæt kødet, der er delt i små terninger.

Brun det godt og spæd med 1½ - 1¾ l kogende vand.

Kom tomaterne med væde i gryden og læg låg over.

Lad retten småsnurre i ca. 50 minutter.

Skær gulerod og skrællede kartofler i terninger og kom dem på suppen.

Lad det snurre videre i 20 minutter og tilsæt pølsen, der er delt i skiver eller terninger.

Smag til med salt og varm suppen igennem.

Læg ved serveringen lidt cremefraiche og lidt klippet purløg på suppen og server den med surbrød og smør.

Madopskrift billede

Vafler

3 dl piskefløde

1 tsk vaniljesukker

125 g hvedemel

smør eller margarine

Tilbehør: syltede jord- eller kirsebær og citronmelisse

*

Pisk fløden meget stiv og tilsæt vaniljesukker og sigtet hvedemel.

Rør 1 dl isvand i dejen og stil den i køleskabet ca. 1 time.

Bag dejen i smurt vaffeljern - ca. 1½-2 spsk pr. vaffel - og server dem varme med frugt eller syltetøj, et drys flormelis og citronmelisse.

Obs! Undgå at stable vaflerne.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her