
Gullaschsuppe
200 g røget bacon 
6 løg 
2 fed hvidløg 
2 spsk smør eller margarine 
½ spsk rosenpaprika 
1 knsp merian 
1 tsk kommen 
salt 
500 g reelt oksekød (gullaschtern)
2 ds flåede tomater 
1 gulerod 
4 kartofler 
1 grillpølse 
3 spsk cremefraiche 
Tilbehør: surbrød, smør 
*
Skær bacon - uden svær - løg og hvidløg ret fint ud og lad det snurre 5 minutter i smør eller margarine. 
Drys med krydderier og salt og tilsæt kødet, der er delt i små terninger. 
Brun det godt og spæd med 1½ - 1¾ l kogende vand. 
Kom tomaterne med væde i gryden og læg låg over. 
Lad retten småsnurre i ca. 50 minutter. 
Skær gulerod og skrællede kartofler i terninger og kom dem på suppen. 
Lad det snurre videre i 20 minutter og tilsæt pølsen, der er delt i skiver eller terninger.
Smag til med salt og varm suppen igennem. 
Læg ved serveringen lidt cremefraiche og lidt klippet purløg på suppen og server den med surbrød og smør. 

Vafler
3 dl piskefløde 
1 tsk vaniljesukker 
125 g hvedemel 
smør eller margarine 
Tilbehør: syltede jord- eller kirsebær og citronmelisse
*
Pisk fløden meget stiv og tilsæt vaniljesukker og sigtet hvedemel. 
Rør 1 dl isvand i dejen og stil den i køleskabet ca. 1 time. 
Bag dejen i smurt vaffeljern - ca. 1½-2 spsk pr. vaffel - og server dem varme med frugt eller syltetøj, et drys flormelis og citronmelisse. 
Obs! Undgå at stable vaflerne.