Sukkerbrødskage grundopskrift: 
50 g smør eller margarine 
2 æg 
3 dl flormelis med chokolade- eller jordbærsmag 
3 dl hvedemel 
2 tsk  bagepulver 
1 dl vand 
smør eller margarine til formen 
rasp eller mannagryn til formen 
 
Fyld: Lemon curd  
Pynt: Glasur
  
Smør en 1-1 ½ l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. 
Stil ovnen på 175°C. 
Smelt fedtstoffet, og lad det køle af. 
Pisk æg og flormelis med valgfri smag, til det skummer. 
Bland hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt fedtstof og vand. 
Hæld dejen i formen. 
Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter. 
 
Trøffel: 
1 æggeblomme 
1 dl piskefløde 
2 dl flormelis med chokoladesmag 
 
Bland ingredienserne i en kasserolle, og lad dem simre ved svag varme, til massen er blevet tyk. 
Pisk derefter 100 g smør eller margarine i. 
Pisk fedtstoffet, til det er afkølet. 
Bruges som fyld i eller på kager, vandbakkelser og tærter. 
Skær 8 tynde skiver af en aflang sukkerbrødskage. 
Læg skiverne sammen 2 og 2 med lemon curd imellem. 
Skær hver dobbeltskive i 4 stykker. 
Pyntes med chokoladeglasur 
Sprøjt en ring af chokoladetrøffel langs kagernes sider. 
Kom en klat jordbærglasur i midten.