Logo

Abrikostrifli - lækker opskrift - en blandt mange på madABC

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abrikostrifli - lækker opskrift - en blandt mange på madABC

 

Og du kan se helt vildt frem til opskriften på denne vanvittigt lækre abrikostrifli med friske eller tørrede abrikoser atter frister på madABC.dk ...Læg de tørrede abrikoser i blød om morgenen, så er desserten hurtigt lavet.

Arbejdstid: 15 min. Udblødning: 3-8 timer Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

150 g tørrede abrikoser

2 dl vand

1 spsk sukker

1 spsk citronsaft

1 dl piskefløde

1 dl yoghurt naturel

8 makroner

*

 

Overhæld tørrede abrikoser med kogende vand og lad dem trække 3-8 timer.

Kog den udblødte frugt med vandet 5 min. og mos dem ud.

Kør dem eller friske abrikoser hurtigt til mos i en foodprocessor.

Smag til med sukker og citronsaft.

 

Pisk fløden til skum og pisk yoghurten i lidt ad gangen.

Anret frugtmosen i lag med creme og knuste makroner.

 

TIPS: Triflien her kan laves med både æble-, sveske- eller anden frugtmos i stedet for abrikos, men cremen er den samme eller du kan lave den gode opskrift, som Kirsten Hüttemeier yndede at benytte.

 

Den gode opskrift, som Kirsten Hüttemeier yndede at benytte.

#

Creme:
2 æggeblommer
2 tsk hvedemel
2 spsk sukker
2 dl fløde 9%
1 tsk vanilje
1 dl piskefløde
100 g makroner
½ dl portvin

*

 

Pisk æggeblommerne med mel, sukker og fløde og lad det koge op under omrøring, til cremen tykner.

Lad cremen afkøle og pisk fløden til skum.

Vend 3 skefulde flødeskum i cremen og gem resten til pynt.

Knus makronerne, fordel dem i portionsglas og stænk med portvinen.

Læg et lag abrikosmos over makronerne, herpå creme og igen et lag abrikosmos osv., pynt med flødeskum og server. (opskriften passer til 4 personer)

 

 

Abrikostrifli - lækker opskrift - en blandt mange på madABC

Hjemmebagte makroner:
#

60 g mandler
140 g sukker
1 æggehvide

*

Kom mandler i en minihakker eller blender og blend til mandelmel.

Tilsæt sukker og æggehvide og blend hurtigt, til massen er ensartet.

Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner på størrelse med en 1-krone med god afstand ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag ved 160 °C varmluft i 15-17 minutter, til de er fint gyldne.

Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 14.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her