Logo

Sprængt kalkun -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6 personer)

# Ingredienser 
1 kalkun (sprængt, kan bestilles hos slagteren)
2 gulerødder
1 løg
½ selleri
lidt persillestilk
lidt frisk timian
10 hele hvide peberkorn
frisk peberrod
3 dl piskefløde

* Tilberedning 
Som garniture anbefales hvad der kan købes af friske grønsager, disse rengøres og koges til de er sprøde.
Inden servering tilsættes de lidt smør som smelter hurtigt i det var­me vand, det gør at grønsagerne får en smuk glansagtig overflade.
Kalkunen kommes i en gryde hvor der tilsættes vand så det dækker kalkunen, de rensede grønsager til­sættes og det koges nu under svag varme i 5 kvarter, peberkorn, persil­lestilk og timian kommes også i.
Kalkunen tages derefter op og ca. ¾ liter af fonden tilsættes peberrod og piskefløde og reduceres yderligere under svag varme i ca. 10 min.
Det jævnes lidt med en smørbolle.
Pas­seres gennem en sigte og ved an­retning hældes det over den udskårne kalkun.
De valgte garniture anrettes pænt omkring kalkunen og over saucen drysses der med frisk reven peberrod.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her