
 
Et enkelt og let måltid som passer godt om sommeren, hvor
der er mange solmodne tomater.
• Spis tomater ofte, de er kaloriefattige og indeholder
værdifulde næringsstoffer som betakarotin og C-vitamin. 
Forberedelse 10-15 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Tomater fyldte:
4 store modne bøftomater 
½ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
5 forårsløg 
1 tsk olie 
100 g magert bacon i strimler (røget flæsk eller skinke) 
1 knivspids cayennepeber 
4 æg 
1 spsk reven parmesanost 
4 sorte oliven 
1 rosmarinkvist 
* 
 
Fremgangsmåde:
1 Udhul tomaterne som det vises under Tips & råd. 
Tern frugtkødet. Drys tomaterne indvendig med salt og peber.
 
2 Skær løgene i ringe. 
Opvarm olien på en pande og brun bacon eller skinke ca. 5
min. under omrøring. 
Tilsæt tomattern og løgringe og kog sammen til al væske er
kogt ind. 
Smag til med peber og cayennepeber og lad det blive helt
koldt. 
 
3 Varm ovnen til 175 °C. 
Pisk æggene sammen i en skål og rør dem i den kolde
tomatblanding. 
Smag til med salt og peber. 
 
4 Stil de udhulede tomater tæt sammen i et smurt ovnfast
fad. 
Fyld dem til ca. 1 cm fra kanten med æggemassen og drys
parmesanosten over. 
Sæt tomatlåget på og gratiner i 20-25 min, eller til
æggemassen er stivnet. 
 
5 Stik et par rosmarinblade i hver oliven og sæt dem i
tomaterne. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Det smager godt med kartoffelmos og/eller baguette og et
glas hvidvin til. 
 
Tips & råd
 
 
Sådan forbereder du tomat- skålene: skær et låg af tomaterne
i stilkenden. 
Grav kernerne ud med en teske. 
Grav derefter kødet ud, men lad et tyndt lag sidde indenfor
skallen. 
 
 
 
Stil tomatskålene tæt sammen så de støtter hinanden i et
passende stort ovnfast fad. 
Hæld fyldet i og drys til sidst parmesanosten over. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 237 = kJ 995 
Kulhydrat 8 g Protein 13 g Fedt 17 g (65%) Fibre 3 g