Logo

Auberginer med okseruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dressing:
3 dl tykmælk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Okseruller:
400 g hakket oksekød
½ tsk groft salt
3 spsk finthakket skalotteløg
1 fed knust hvidløg
3 spsk frisk, hakket persille
100 g revet Grana ost 32+
friskkværnet peber
1 æg
1 ½ dl mælk
3 spsk rasp

Auberginer:
2 auberginer (a ca. 300 g)
1 ½ tsk groft salt
50 g smør
6 skalotteløg i både (ca. 100 g)
2 fed hvidløg i tynde skiver
5 tomater i tynde både (ca. 500 g)
1 spsk frisk, hakket merian
1 tsk groft salt
½ dl vand
2 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk sukker

25 g smør til stegning af okseruller

Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt løg, hvidløg, persille, ost, peber og æg.
Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem.
Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. ½ time.
Skyl auberginerne og tør dem godt.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men
uden at det bruner.
Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op.
Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg, hvidløg og tomater, ca. 1
min. Tilsæt merian og salt. Smag til.
Hæld tomatblandingen i en skål.
Hæld vand, citronsaft og sukker i panden.
Læg auberginerne heri med de hvide sider opad.
Fordel tomatblandingen på auberginerne.
Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 ½ x 8 cm).
Lad smørret gyldne i en pande.
Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her