Logo

Bønner med barbecue (BBQ)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønner kan være en rigtig god ledsager til grillmad, især svinekød. Her bliver bønnerne lavet med barbecuesauce og bacon, der lægges i et fad og i ovnen. Plejer at være et hit hos de fleste.

 

Bønner er en god ledsager til grillmad, især svinekød. Den dejlige lugt af bønnegryde er uimodståelig.

Her er en lille bønnehemmelighed: Du kan faktisk trylle en helt almindelig dåse bønner i tomat om til et helt fantastisk tilbehør.

 

Dåse med bønner i tomat 

100 g bacon, skåret i strimler

½ løg, finthakket

1 hvidløgsfed, finthakket

2 dåser hvide bønner i tomat

2 spsk worcestershiresauce

2 spsk dijonsennep

1 (måske 2) stænk tabascosauce

½ tsk chilipulver

½ tsk stødt spidskommen

2 spsk brun farin

salt og kværnet sort peber

 

Forvarm ovnen til 160°C.

Steg baconstrimlerne i en stegepande til er gyldne, men stadig bløde.

Bland løg i og steg videre i 3 minutter.

Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 minut.

Hæld baconblandingen over i et ildfast fad.

Hæld bønnerne i sammen med sennep, tabasco, chilipulver, spidskommen og farin.

Smag til med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen og bag indtil bønnerne bobler i toppen, og saucen begynder at blive hård langs kanterne af fadet.

Bønnerne skal have en god halv time i ovnen.

 

Tips: BBQ-bønner kan godt varmes op igen i mikroovnen eller ved lav varme i en gryde. Dette er selvfølgelig kun muligt hvis der er noget tilovers, og det plejer der ikke at være.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her