6 dl vand 
½ dl citronsaft 
225 g perlesukker 
8 pærer 
kornene af 1 stang vanilje 
5 æggeblommer 
6 dl piskefløde 
1 sjat Kirsch el. cognac 
 
Karamel: 
75 g sukker 
1 ½ dl piskefløde 
 
Pynt: 
Små friske kviste mynte      
 
Bring vand, citronsaft og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i 
2 min. 
Skræl pærerne og skrab det grønne af stilkene - forsigtigt, så de 
ikke brækker af. 
Kom pærerne i sukkerlagen, læg låg over og bring dem i kog. 
Skru ned, når de koger, og lad dem koge sagte under låg i 15 min. 
Sluk og lad pærerne stå under låg, til de er kolde. 
Tag dem op på et fad og stil dem i køleskabet med film over. 
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 
Kom det i sukkersiruppen, bring den i kog og lad det koge hraftigt uden 
låg til en tynd sirupsagtig konsistens. 
Pisk den spilkogende sirup i æggeblommerne. 
Pisk til en let og luftig masse. 
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggecremen. 
Fyld iscremen i en metalform og stil den straks i fryseren. 
(Kan laves dagen i forvejen). 
Smelt sukkeret til karamel, hæld fløden i og lad det koge kraftigt, til en 
tyk cremet konsistens. Køl af. 
Tag de kolde pærer ud og pynt med karamellen. 
Anret isen i kugler. 
Brug en pære til hver portion, pynt med mynte og server straks.