Logo

Pocherede pærer med karamel og Sabayon-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 dl vand
½ dl citronsaft
225 g perlesukker
8 pærer
kornene af 1 stang vanilje
5 æggeblommer
6 dl piskefløde
1 sjat Kirsch el. cognac
 
Karamel:
75 g sukker
1 ½ dl piskefløde
 
Pynt:
Små friske kviste mynte     
 
Bring vand, citronsaft og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i
2 min.
Skræl pærerne og skrab det grønne af stilkene - forsigtigt, så de
ikke brækker af.
Kom pærerne i sukkerlagen, læg låg over og bring dem i kog.
Skru ned, når de koger, og lad dem koge sagte under låg i 15 min.
Sluk og lad pærerne stå under låg, til de er kolde.
Tag dem op på et fad og stil dem i køleskabet med film over.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom det i sukkersiruppen, bring den i kog og lad det koge hraftigt uden
låg til en tynd sirupsagtig konsistens.
Pisk den spilkogende sirup i æggeblommerne.
Pisk til en let og luftig masse.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggecremen.
Fyld iscremen i en metalform og stil den straks i fryseren.
(Kan laves dagen i forvejen).
Smelt sukkeret til karamel, hæld fløden i og lad det koge kraftigt, til en
tyk cremet konsistens. Køl af.
Tag de kolde pærer ud og pynt med karamellen.
Anret isen i kugler.
Brug en pære til hver portion, pynt med mynte og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her