Mørbrad er meget velegnet til at lægge på grillen. Men pas
på: Kødet bliver tørt, hvis det får meget varme. Rosastegt eller lige netop
gennemstegt er bedst.
2-3 personer ,Arbejdstid: 40 min. (+ optænding af grill) Koge-/stegetid:
ca. 20 min.
#
1 svinemørbrad (ca. 450 g)
salt og friskkværnet peber
4 spsk olie
2 røde snackpeberfrugter eller 1 stor rød peberfrugt
1 lime
Cremet kartoffelsalat:
690-750 g kartofler
150 g cremefraiche 18%
2 spsk dijonsennep
1 fed hvidløg
2-3 spsk løg
2-3 spsk bredbladet persille
Pynt:
frisk basilikum
*
Tænd grillen mindst en halv time, før der skal grilles.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Vend mørbraden i olie på alle sider.
Brun den på hver side, og krydr med salt og peber.
Flyt evt. grillristen lidt op, og steg videre i 3-5 min. på
hver side ved svagere varme, til kødet er rosa eller gennemstegt alt efter
smag.
Brug evt. stegetermometer - det skal vise 62-65 °C.
Skær stilken af peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem
i grove stykker på ca. 2x5 cm.
Pensl dem med olie, og grill dem i 2-3 min. på hver side,
til de er gennemvarme.
Dryp med limesaft, og krydr med salt.
Kog kartoflerne, pil dem, og skær dem i både eller små
stykker.
Bland en dressing af cremefraiche, sennep, knust hvidløg,
hakket løg og persille.
Smag til med salt og peber, og bland kartoffelstykkerne med
dressingen.
Skær mørbraden i tynde skiver.
Server kødet med grillet peberfrugt, lime, basilikum og cremet
kartoffelsalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin