Logo

Blomme- og rødvinssorbet med rosinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en opskrift på en sorbet med blomme og rødvin. Hertil serveres en rosinsauce. Retten skal laves dagen før, da den skal fryse, og du bliver derfor ikke stresset i køkkenet med gæsterne ventende.

 

10 Personer

6 dl rødvin
250 g sukker
500 g blommer i skiver
2 spsk citronsaft
45 g rosiner
45 g sultana - lyse rosiner

*

Bland 5 dl vin med sukker og bring det i kog. Lad det simre 2 minutter. Tilsæt blommerne og kog det yderligere 4 minutter. Filtrer ca. 4 dl af vinblandingen gennem en si og stil blandingen til side til sauce. Purer resten af blommevinblandingen i en blender. Kom den sidste dl vin og citronsaft i. Afkøl og stil den ind i køleskabet. Når blandingen er afkølet kommes den i en isform og stilles i fryseren natten over.
Tag resten af vinblandingen samt rosinerne og bring det i kog. Afkøl derefter saucen. Anret sorbetten på et fad og server saucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her