Logo

Benløse fugle med ben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Benløse fugle med ben

 

Tilberedningstid: 25 min. Arbejdstid: 25 min. Opskrift til 4 personer

 

# Benløse fugle nu med ben

600 g mørt, magert, dansk okseinderlår, 8 skiver af 75 g, tyndt skåret
4 hvide asparges, skrælles og skæres i 4 cm lange stykker
½ tsk groft salt og peber
1 bundt frisk basilikum, skyllet og hakket
1 bundt persille, skyllet og hakket
1 dåse flåede tomater
1 selleri, mellemstort, skæres i stave på 4 cm
2 dl vand

 

Knuste kartofler:

600 g danske kartofler, vaskes og koges uden salt
2 dl skyr
1 spsk olie
2 tsk groft salt
1 bundt purløg, vasket og hakket groft

 

Tomatsalsa:

8 blommetomater, i kvarte
1-2 skalotteløg, 25 g, hakket fint
1 chili, hakket meget fint
1 spsk honning
saft og skal af 1n lime
frisk basilikum 

*

Sådan laver du

Kødet lægges på et skærebræt.

Herpå lægges to fine bjælker asparges på tværs, drys med ½ tsk. groft salt og peber samt ganske lidt frisk basilikum og persille.

Rul kødet rundt om asparges, ganske stramt.

Luk kødet med tandstik eller stegenål.

Kødet brunes af på grillen på alle sider, til rullen er smuk gylden.

Læg de flåede tomater og selleri en alubakke, læg kødet ovenpå tomaterne, der krydres med ½ tsk groft salt og peber og tilsættes vand.

Kom det ind på grillen i ca. 15 minutter.

 

Knuste kartofler:

Kartoflerne koges i ca. 17 minutter.

Hæld vandet fra.

Knus kartoflerne med et piskeris ved at rive det op og ned.

Imens tilsætter du skyr, purløg og olie.

Kartoflerne skal ikke være som mos, blot knuste.

Krydr med 2 tsk groft salt og klippet purløg toppen.

 

Tomatsalsa:

Tomater, løg og chili blandes i en skål med honning, lime og krydderurter.

Smag til med op til ½ tsk groft salt og friskkværnet peber.

Fordel tomatsalsaen over de benløse fugle inden serveringen.

Drys med frisk basilikum.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her