
 
Disse herligt møre og sprøde fiskepinde serveres med en
pikant mangosalsa, fra det mexicanske køkken. • Salsaen indeholder intet fedt
men mange fibre. 
• At spise fisk mindst en gang om ugen gør underværker for
sundheden. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Fiskepinde med mangosalsa
2 frosne torskeblokke (400 g) 
1 citron 
1 tsk paprika 
¼ tsk cayennepeber 
1 tsk oregano 
1½ dl rasp 
2 æggehvider 
salt 
SALSA: 
1 dåse (400 g) røde eller sorte bønner 
1 mangofrugt 
250 g majs 
1 dåse grønne tomater (400 g) 
3 spsk olie 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Lad torskeblokkene halvt optø. 
Skær hver blok i 4 dele, så at du har 8 fiskepinde. 
Riv 1 spsk citronskal og pres saften af citronen. 
Dryp ⅔
af citronsaften over torskeblokkene og lad dem trække ca. 10 min. 
 
2 Bland citronskal, paprika, cayennepeber, oregano og rasp i
en dyb tallerken. 
Pisk æggehviderne sammen med resten af citronsaften i en
anden tallerken. 
 
3 Skyl bønnerne i koldt vand og lad dem dryppe af. 
Skræl mangoen og skær frugtkødet i tern. 
Bland majs, bønner og mango i en gryde og varm op. 
Lad det simre ved jævn varme i 5 min. 
Bland tomaterne med saft i og giv det et opkog. 
Tilsæt 1 tsk olie og smag til med salt. 
Dæk til og hold det varmt. 
 
4 Opvarm resten af olien og drys torsken med salt. 
Vend først torsken i æggehviden og så i raspblandingen. 
Steg i olien ca. 5 min. på hver side afhængig af tykkelsen.
Server med salsaen til. 
 
Tips & råd
 

Opvarm salsaen under omrøring, så afgiver grønsagerne deres
saft og de bliver lettere møre. 
I stedet for grønne tomater går det også fint at anvende
tern af røde tomater. 
 
Grønne tomater findes på dåse og de anvendes ofte i det
latinamerikanske køkken. 
De bruges ofte til at sætte smag på salsasaucer. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 497 = kJ 2087 
Kulhydrat 47 g Protein 48 g Fedt 13 g (24%) Fibre 11 g