Logo

Mousse af havkat med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blancmanger de castelgrambois
fra køkkenchef Guillaume Taillevents sjældne bog fra 14. årh., »Le Viandier«.

Saltvandsfisk:
(Ferskvandsfisk kan anvendes i stedet, men dild/fennikelfrø erstattes da med et par drys timian eller nogle ganske få stødte kardemommefrø.)

1 kg havkat eller 2 passende store brasen eller lignende kødfuld saltvandsfisk, renset og/eller befriet for skæl
lidt smør
1 glas sherry, Noilly Blanc eller tør hvidvin
3-4 små, pillede løg
½ laurbærblad
1 kvist dild eller
1 tsk fennikelfrø
saften af 1 citron
½ tsk stødt ingefær
1 tsk sukker
125 g stødte mandler
1-2 spsk cremce fraiche eller piskefløde
nogle ristede mandler til pynt

Trin 1:
Forvarm ovnen til 180ºC. Rens fisken raskt under koldt vand, og tør den godt af i et viskestykke. Smør et ovnfast fad, og læg fisken heri. Fordel smørklatter over fisken.
Tilsæt sherry, løg, laurbær og dild. Steg fisken i ovnen, til den lige netop er mør, cirka 25-30 minutter. Når den er færdigstegt, tages benene ud, og stegeskyen gemmes.

2. trin:
Citronsaft, ingefær, sukker og mandler blende s med stegeskyen sammen med fisk og løg. Blandingen bør være ret tyk. Tilsæt fløde og rør grundigt. Hæld blandingen i en let smurt ovnfast skål, og læg folie over. Koges i vandbad i 10-15 minutter i ovnen. Når den skal serveres, føres en kniv langs kanten af skålen, og den vendes ud på et fad. Pyntes med ristede mandler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Køber du amerikanske varer?
Effektiv reklame - klik her