Logo

Abrikoskrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

 Abrikoskrans er et lækker og lidt anderledes stykke wienerbrød, som smager godt både frisk fra ovnen eller afkølet. Den karakteristiske smag af abrikos giver virkelige dette stykke wienerbrød en speciel særegne.

 

250 g hvedemel
100 g smør / margarine
2 spsk sukker
1/4 tsk salt
1 æg
25 g gær
1 dl lunet mælk
Fyld:
125 g abrikosmarmelade
2 spsk rasp
50 g hakkede valnøddekerner
pensling:
Æg
tesukker
evt. Nøddekerner

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker og salt i. Rør gæren ud i lunet mælk og pisk ægget i. Kom det melblandingen. Ælt dejen godt og lad den hæve en halv time. Rul den ud til en plade 25 x 50 cm. Fordel abrikosmarmelade på dejen, derefter rasp og så nødder. Fold eller rul dejen om fyldet og læg kransen i en velsmurt springform med sammenføjningen nedad. Lad den efterhæve i 20 min. Pensl med æg og drys med tesukker og nødder. Bag ved 225ºC i 25 min.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Power-morgenmad - diabetikerDenne power-morgenmad med friske bær, frugtsaft og skinke-røræg giver én energi til hele...
• Briocher med choko-orangeBriocher er super lækre på morgenbordet eller til brunch eller snack. Her laves de med...
• Rugstykke med marmelade - diabetikerIde til lækker morgenmad
• Pizza med klementinerSødt og friskt bogværk med klementiner, marcipan og nødder. Pizzaerne indeholder kun lidt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!