Logo

Amerikanske Bagels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikanske Bagels


En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden traditionelt polsk

Bagels er en god måde at få ryddet op i køleskabet på. Har du rester fra frokosten kan det meste bruges som fyld til en lun bagel dagen derpå, fx røget laks.


#

1 kg hvedemel
½ dl lys sirup

2 spsk olie
1½ spsk salt
½ liter fingerlunken vand
50 g gær
2 spsk sukker
*
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig.
Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.
Del dejen i 16 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm.
Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand i samlingen.
Lad dem hæve ca. 30 min. et lunt sted.
Inden efterhævningen er færdig, sættes en 1/2 grydefuld vand over at koge, og ringene koges - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side, sæt dem på bagepapir og pynt dem med sesamfrø, birkes eller revet ost efter smag.
Bages ved 200 ºC i ca. 30 min. og afkøles på rist.




Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bagels med røget laksLækker bagel med røget laks og flødeost. Hertil forårsløg til at gøre retten frisk. Kan...
• Bagels med pastrami og salatBagels med pastrami er et godt alternativ til for eksempel bagels med laks eller kylling....
• Bagels med kommen og korianderDisse lækre bagels er lavet med kommen og koriander. Kan spises som de er, eller med for...
• After eight is 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os