Logo

Amerikanske Bagels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amerikanske Bagels


En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden traditionelt polsk

Bagels er en god måde at få ryddet op i køleskabet på. Har du rester fra frokosten kan det meste bruges som fyld til en lun bagel dagen derpå, fx røget laks.


#

1 kg hvedemel
½ dl lys sirup

2 spsk olie
1½ spsk salt
½ liter fingerlunken vand
50 g gær
2 spsk sukker
*
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig.
Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.
Del dejen i 16 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm.
Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand i samlingen.
Lad dem hæve ca. 30 min. et lunt sted.
Inden efterhævningen er færdig, sættes en ½ grydefuld vand over at koge, og ringene koges - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side, sæt dem på bagepapir og pynt dem med sesamfrø, birkes eller revet ost efter smag.
Bages ved 200 ºC i ca. 30 min. og afkøles på rist.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.759 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?