Logo

Bananpie med kalkunbacon, søde kartofler og tomatvinaigrette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Spændende forslag til hvad der skal være på brunchbordet næste søndag. Denne pie med banan, kalkunbacon, søde kartofler og tomatvinagrette smager dejligt og er let at lave. Laves i flere trin.

 

 

Til denne ret er der valgt hjemmerøget kalkunlår, fordi de færdigkøbte produkter har været for stærkt saltet (nitrit), og behandlingen har generelt været sådan lidt hårdhændet. Jeg har tørsaltet med havsalt og rørsukker i 2 døgn, tørret i kølerum i 2 døgn og røget 3 nætter i vores rygeovn i baghaven. Om somme­ren er vi nødt til at koldryge om natten, så rygeovnen ikke bliver for varm.

Server denne ret samlet i en brunch med ananas-bucks fizz (Champagne og ana­nasjuice) efterfulgt af små tykke pandekager med abrikosmarmelade, og så skal der vist stærk kaffe til.
 
Bund:
225 g hvedemel
100 g smør
1 knsp. salt
1 æg
1 tsk olie
 
Fyld:
200 g sød kartoffel
2 modne bananer
25 g groft reven frisk kokos
200 g kal­kun bacon i strimler
25 g smør
1 æg
Lidt mælk
 
Tomatvinaigrette:
1 dåse flåede tomater
4-5 stilke frisk basilikum
2 fed hvidløg
½ dl oliven­olie
 
Bund: Smuldr smørret i hvedemel og salt.
Saml dejen med æg og olie.
Ælt så lidt som muligt, dejen skal bare lige hænge sammen.
Lad hvile koldt ca. 45 minutter.
Rul dejen ud i en tærteform a ca. 25 cm i diameter.
Bag bunden blindt (med bage­papir og fx tørrede kikærter, som kan bruges igen og igen) i 12 minutter ved 180ºC.
 
Fyld: Skræl kartoflerne og kog dem helt møre.
Mos dem groft i en skål sammen med bananerne v.hj.a. en kartoffelmoser eller en gaffel.
Rør smør, æg og mælk i.
Giv kalkunbaconen et opkog i vand og bland strimlerne i mosen sammen med kokos­spånerne.
Fyld massen i tærtebunden og bag tærten 25-30 minutter ved 180ºC.
 
Tomatvinaigrette:
Blend alle ingredienser sammen og passér gennem en fin sigte til en glat sauce.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her