Logo

Birkesruder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse birkesruder med ymer og grahamsmel til morgenmad eller til teen eller kaffen en søndag eftermiddag. Eller som tilbehør til maden.

 

 

75 g smør
2 ½ dl ymer eller ylette
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g grahamsmel
300 g hvedemel

pensling:
sammenpisket æg
birkes

Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål.
Tilsæt ymeren og rør gæren ud heri.
Kom salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet i skålen og ælt det sammen.
Tilsæt mere hvedemel, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca 1 time.
Ælt dejen let igennem og kom den i en smurt bradepande på 30x40 cm. Skær den i 20 ruder med en meldrysset kniv.
Lad ruderne efterhæve til dobbelt størrelse i ca. ½ time.
Pensl med æg og drys med birkes.
Bag dem ved 225°C i ca. 20 minutter på midterste rille.
Bræk ruderne fra hinanden ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?