Logo

Blinis med fisk og rødløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blinis er boghvedepandekager stammende fra Rusland. De spises ofte som forret, men kan sagtens spises ved andre lejligheder. Denne opskrift er tilpasset campinglivet og trangia sæt.  

Tilpasset camping og Trangia sæt

 

Blinis:

2 dl mælk

1 dl creme fraiche

10 g gær

Lidt salt

1 æggeblomme

1 stiftpisket æggehvide

Ca. 3 dl hvedemel,

evt. ½ hvede- og ½ boghvedemel

Fyld:

150 g dampet rødspættefilet

1 lime

½ bundt hakket dild

1 rødløg

Smør

Salt og peber

  

Lun mælk og halvdelen af creme fraichen i den lille gryde.

Udrør gær og salt deri. Tilsæt æggeblomme.

Rør med hvede- og boghvedemel, til dejen har en glat konsistens.

Lad dejen hæve i en halv times tid, hvorefter den piskede æggehvide vendes i. Steges i smør som små klatter, ca. en halv cm tykke.

 

Fisken dampes i lidt vand, til den er hvid og mør i den store gryde.

Hæld overskydende væde fra.

Creme fraiche blandes med fisk, limesaft og hakket dild.

Smag til med salt og peber.

Rødløg hakkes fint og drysses over til sidst.

 

Madopskrift billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 9.799 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?