Logo

Blomme-hybenmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjemmelavet marmelade smager fantastisk dejlig på hjemmebagte boller eller på morgenbrødet. Marmeladen er ganske let at lave og kan holde længe, især hvis du putter konserveringsmiddel i. Velbekomme.

 

1 1/2 kg lyse, modne blommer
500 g hyben eller 350 g rensede hybenskaller
500 g sukker
3 tsk Rød Melatin

*

De skyllede blommer skæres itu. Stenene fjernes. Blomst og stilk klippes af hybenfrugterne, der skylles, flækkes og befries for kerner. De kan klippes i strimler, hvis de er store eller males gennem kødmaskinen sammen med blommerne. Blommekød og hybenskaller koges sagte under låg 5-10 min. Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring. Kogetid: 2 min. Marmeladen hældes op og glassene lukkes.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Smørbagte morgenhornDisse skønne, smørbagte morgenhorn skal forberedes i god tid. Til gengæld skal de blot...
• Groft landbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tarteletter med æg og tomatDisse tarteletter med sprød salat, æg og tomat er perfekt til en let frokost eller som en...
• Stegte æbler med vanillesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os