Logo

Blommemarmelade med amaretto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Det er super lækkert at lave sin egen marmelade. Her er en opskrift på en super nem marmelade med amaretto; en likør af abrikos. Marmeladen smager for eksempel godt på et lunt stykke franskbrød.

 

1 kg blommer, halveret
2 dl vand
3 spsk amaretto (smag dig frem)
600 g sukker
1 tsk Atamon

*
 
Hæld vand og sukker i en gryde sammen med blommerne.
Lad det stå og trække et par timer - rør af og til.
Kog det langsomt op under omrøring.
Når alt sukkeret er smeltet koges videre i ca. 10 min. til blommerne er
møre, stadig under let omrøring.
Tag blommerne op med en hulske og kom dem i skoldede, Atamon-skyllede
glas.
Kog lagen ind til den er tyktflydende.
Skum lagen og tilsæt amaretto og Atamon.
Hæld lagen over blommerne.
Lad glassene stå og køle lidt af før de lukkes.
Portionen giver ca. 1 liter marmelade.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brunch omeletEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RundstykkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Familiens müesliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Engelsk plumbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os