Logo

Farmerscones hurtige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farmerscones hurtige


Det er ikke meget man kan nå på et kvarter. Disse scones er dog en undtagelse, for det tager faktisk kun 15 min. at bage dem. Nybagt og hurtige

• Dejen må ikke æltes for længe, for så bliver den sej. Og så far du flade og kedelige boller, når de er færdigbagte.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 12 scones

 

# Råvarer til Farmerscones hurtige

5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

½ tsk salt

75 g koldt smør i små tern

1¾ dl letmælk

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 225 °C.

Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Findel fedtstoffet i det, til det er grynet.

 

2 Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen.

Læg dejen i en bradepande som er beklædt med bagepapir.

Pres dejen ud med let melede fingre, til den er en firkant (20 x 30 cm).

 

3 Anvend bagsiden af en stegespade eller den stumpe side af en kniv.

Tryk 12 lige store stykker ud uden at skære helt igennem dejen.

Bag i ovnen, til farven er gylden, 15-20 min.

Lad svale af på en rist i ca. 10 min.

Server sconesene lune og nybagte.

 

Tips & råd

 

Anvend en lang stegespade eller den uskarpe side af en kniv, når du skal "udstanse" boller af dejen. Bollerne bliver separate stykker, men de sidder alligevel sammen.

Efter bagningen er det let at brække dem fra hinanden.

Du får det bedste resultat, hvis du sætter pladen midt i ovnen.

Så fordeler varmen sig mere jævnt over hele pladen.

 

Variation: Giv gerne scenesene smag efter hvad de skal anvendes til. Hvis menuen står på pasta, kan du komme 2 spsk reven parmesan ost, ½ tsk tørret basilikum og ¼ tsk oregano i dejen.

Til lækre boller på morgenbordet: tilsæt 1 tsk reven appelsinskal (i trin 1) og drys med en blanding af 2 spsk sukker og ½ tsk kanel inden du sætter bollerne i ovnen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 124 = kJ 521

Kulhydrat 19 g Protein 3 g Fedt 4 g (29%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burgerboller - hjemmebagte og blødeDenne opskrift på burgerboller giver en blød bolle med en perfekt blød krumme, og som...
• Grillede fladbrødHar du tændt for grillen, kan du lægge dej på, inden grillen er helt varm til anden mad....
• Focaccia med lækkert fyldFocaccia er italienske brød, der er i familie med pizza. Det er flade brød bagt med olie,...
• Kandiserede valnødder 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!