
 
Disse rustikke boller med både valnøddeolie og hakkede
valnødder vil være lækkert tilbehør til en varm suppe. 
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min.
Fryseegnet. 
 
#
15 g gær 
4 dl vand 
2 spsk valnøddeolie 
1 spsk rørsukker 
1 tsk salt 
350 g hvedemel 
75g rugmel 
75 g hakkede valnødder 
*
 
SMULDR gæren ud i lunken vand, og tilsæt de øvrige
ingredienser. 
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket til
dobbelt størrelse ca. ½ time. 
 
DEL dejen i 9 store eller 18 små stykker. 
Læg dem i smurte muffinforme de skal fyldes ca. ¾ og lad dem
hæve til formene er fyldte. 
 
BAG bollerne midt i ovnen ved 220 °C ca. 15 min. for små og
20 min. for store. 
Vend dem ud på en rist. 
 
SERVER som tilbehør til mad, ost eller som lækkeri. 
 
